Medvedev: SAD se nepristojno ponašaju, odgovor Rusije treba da se osjeti, ali ne smije se naškoditi sebi

On je rekao da treba polaziti od nekoliko momenata i da Rusija ni u kom slučaju ne smije da našteti sebi, jer treba da bude pragmatična
0 komentar(a)
Dmitrij Medvedev, Foto: Reuters
Dmitrij Medvedev, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2018. 11:15h

SAD se nepristojno ponašaju, odgovor Rusije na sankcije treba da se osjeti ali sve predloge o kontrasankcijama treba još jednom izvagati - ne smije se naškoditi sebi, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev, prenosi Tanjug.

Medvedev je u intervjuu televiziji Rusija 1 rekao da Državna duma razmatra zakon kojim Rusija treba da reaguje na američke akcije, dok ruska vlada priprema svoj stav o tome.

On je rekao da treba polaziti od nekoliko momenata i da Rusija ni u kom slučaju ne smije da našteti sebi, jer treba da bude pragmatična.

"Čak i ako nas nešto ljuti, a oni se ponašaju nepristojno, ne treba sebi štetiti", rekao je Medvedev.

Drugo, odgovor treba da bude ili simetričan ili asimetričan, ali treba da bude značajan, kaže šef ruske Vlade.

"Zašto nešto raditi ako to ne vodi ničemu? Mjere treba da se osjete. Zbog svega toga još jednom sve treba izvagati i razmotriti", naglasio je Medvedev.

Dodao je da nove kontrasankcije predviđaju uvođenje individualnih sankcija pravnim i fizičkim licima iz SAD, prenosi Sputnjik.

"Po meni, u tom zakonu obavezno treba da postoje pravila da predsjednik ili Vlada mogu uvoditi individualne sankcije bilo kom pravnom ili fizičkom licu - građaninu SAD", rekao je Medvedev.

Bonus video: