Festivali u kojima učestvuju životinje zabranjeni u Italiji

"Veliki broj Italijana osuđuje eksploataciju životinja i njihovo ubijanje radi zabave", rekla je ministarka turizma Mikela Brambilja
72 pregleda 0 komentar(a)
konji, Foto: Dailymail.co.uk
konji, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 10.08.2011. 11:16h

Niz tradiconalnih festivala u kojima učestvuju životinje biće skinut sa liste kulturnih manifestacija Italije, saopštilo je ministarstvo turizma ove zemlje, preneli su francuski mediji.

Sa liste, na kojoj se nalaze ukupno 34 festivala pod rubrikom "Italijansko nasleđe", skinute su manifestacije poput čuvenih trka konja u Sijeni, viteških igara u Folinju i drugih, zbog okrutnog ponašanja prema životinjama.

"Veliki broj Italijana osuđuje eksploataciju životinja i njihovo ubijanje radi zabave", rekla je ministarka turizma Mikela Brambilja.

S druge strane, portparol gradske skupštine Sijene Masimo Goreli je istakao da su, na primer, trke konje u tom mjestu važan događaj, s obzirom da dnevno privuku između 30.000 i 40.000 ljudi, među kojima i stranaca.

U italijanskoj grupaciji za zaštitu životinja LAV kažu da je od 1970. godine u trkama konja u Sijeni, koje se održavaju dvaput godišnje, ubijeno 49 konja, a direktorka grupacije za zastitu životinja ENPA Karla Roki kaže da je odluka o zabrani takvih festivala više nego opravdana.

Bonus video: