Papa ipak za liječenje matičnim ćelijama?

Vatikan će na jesen organizovati sastanak na međunarodnom nivou gdje će promovisati korišćenje zrelih matičnih ćelija u liječenju degenerativnih oboljenja.
0 komentar(a)
papa, Foto: Elespectador.com
papa, Foto: Elespectador.com
Ažurirano: 20.06.2011. 13:31h

Vatikan će na jesen organizovati sastanak na međunarodnom nivou gdje će promovisati korišćenje zrelih matičnih ćelija u liječenju degenerativnih oboljenja, alternativa korišćenju embrionalnih ćelija kome se on suprotstavlja.

Kako je prenijela francuska novinska agencija AFP, na sastanku koji treba da bude održan od 9. do 11. novembra, učestvovaće političari, biskupi, ambasadori, stručnjaci i istraživači.

"Istraživanje vezano za zrele matične ćelije omogućava ublažavanje ljudske patnje uz podsticanje sposobnosti ljudskog organizma za izlečenje i ono prije svega omogućava da se to postigne bez uništavanja bilo kog ljudskog života", izjavila je Robin L. Smit, predsjednica američke biofarmaceutske kompanije "NeoStem".

Ta kompanija od maja 2010. sarađuje sa Svetom Stolicom na upoznavanju javnosti sa prednostima takvog istraživanja.

Tokom sastanka pod nazivom "Zrele matične ćelije, ključ za budućnost zdravlja i izlečenje cijelog čovječanstva", biće organizovana i panel diskusija na kojoj će i naučnicima angažovanim na razvoju terapija zasnovanim na embrionalnim ćelijama biti data prilika da izraze svoje mišljenje.

Bonus video: