UPOZORIO KORBINA

Toni Bler: Izbori prije Bregzita bili bi velika zamka

Bler je apelovao na poslanike da shvate da u modernoj britanskoj istoriji "nikada nije bilo važnijeg trenutka da političari stave zemlju ispred plemena i nacionalni interes ispred ličnog"
914 pregleda 1 komentar(a)
Toni Bler, Foto: Beta-AP
Toni Bler, Foto: Beta-AP

Bivši britanski premijer Toni Bler upozorio je danas lidera opozicione Laburističke stranke Džeremija Korbina da bi izbori prije Bregzita bili "velika zamka".

Bler je rekao da je "brutalno jasno" da bi se glasovi opozicije na izborima podijelili i "u našem sistemu to bi donijelo lagodnu većinu torijevcima", piše BBC.

On je rekao da se političari suočavaju sa kritičnim trenutkom u istoriji dok se pripremaju da predlože zakon koji bi spriječio izlazak Velike Britanije iz Evropske unije bez sporazuma.

Bler je apelovao na poslanike da shvate da u modernoj britanskoj istoriji "nikada nije bilo važnijeg trenutka da političari stave zemlju ispred plemena i nacionalni interes ispred ličnog".

Opozicija planira da blokira izlazak Velike Britanije iz Evropske unije bez sporazuma tako što će tražiti odlaganje krajnjeg roka koji je trenutno 31. oktobar, osim ako formalno ne zatraže treće produženje roka i ako se sa tim slože sve ostale članice EU.

Opozicioni poslanici planiraju da sljedeće nedjelje po hitnom postupku pokrenu usvajanje zakona koji će spriječiti izlazak iz EU bez sporazuma.