Italija: Zaplijenjena albanska droga vrijedna 10 miliona eura

U akcijama italijanskih vlasti su, osim ukupno pet tona droge, zaplijenjena dva skutera, četiri glisera i kamion
138 pregleda 0 komentar(a)
droga Ndrangeta, Foto: Screenshot (Youtube)
droga Ndrangeta, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 01.03.2018. 19:04h

Italijanska policija udarila je žestoko po mafijaškoj organizaciji Ndrangeta, pošto je u akciji "Stamer 2" uhapsila 25 kriminalaca i zaplijenila drogu čija se ukupna vrijednost procjenjuje na desetak miliona eura, javljaju italijanski mediji.

Od ukupno 25 uhapšenih, 11 je završilo iza rešetaka, uključujući lokalne šefove poput Roka Anjela, Frančeska "Doktora" Fjarea, Đovanija Franzu, kojima se na teret stavlja organizovanje švercerskog kanala kojim je marihuana iz Albanije dopremana u Italiju i dalje ka zapadnoj Evropi, prenosi RTS.

Akcija je pokrenuta kako bi se prekinuo dotok marihuane iz Albanije. Uhapšeni šefovi mafije su, kako tvrdi italijanska policija, uspostavili kontakt sa kriminalcima iz Albanije, organizovali proizvodnju marihuane i, na koncu, drogu na razne načine prebacivali u Italiju.

U akcijama italijanskih vlasti u kojima je učestvovalo oko 150 ljudi su, osim ukupno pet tona droge, zaplijenjena dva skutera, četiri glisera i kamion.

Italijanska policija napominje da je Ndrangeta uspostavila direktan kontakt sa albanskom mafijom, bez tradicionalnog posrednika iz Brindizija.

Među mafijašima koji su završili iza rešetaka je jedan državljanin Albanije.

Bonus video: