Britanski prinčevi demantovali "lažnu vijest": Upotreba zapaljivog govora je uvredljiva i potencijalno opasna

Kraljevska porodica upravo pokušava da riješi krizu izazvanu objavljivanjem želje princa Harija i njegove supruge Megan za većom nezavisnošću
1484 pregleda 1 komentar(a)
Princ Hari i princ Vilijam, Foto: Screenshot/Youtube
Princ Hari i princ Vilijam, Foto: Screenshot/Youtube

Britanski prinčevi Hari i Vilijam demantovali su danas u zajedničkom saopštenju "lažnu vijest" u domaćim medijima da se njihovo odnos pogoršao.

U zajedničkom saopštenju dvojice braće opisuju se kao "zapaljiv" jezik tih izvještaja i kao "uvredljiv", prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC).

"Za braću koja pridaju veliku pažnju pitanjima mentalnog zdravlja, upotreba tako zapaljivog govora je uvredljiva i potencijalno opasna", navodi se u saopštenju dvojice sinova princa Čarlsa i princeze Dajane.

Kraljevska porodica upravo pokušava da riješi krizu izazvanu objavljivanjem želje princa Harija i njegove supruge Megan za većom nezavisnošću.

Vilijam i Hari trebalo bi da danas sa svojim ocem, princom Čarlsom i bakom kraljicom Elizabetom Drugom razgovaraju o budućnosti Harija i Megan.

Megan, koja je otputovala u rodnu Kanadu, učestvovaće u tom razgovoru preko konferencijske veze.

List "Tajms", pozivajući se na neimenovan izvor, objavio je da Hari i Megan smatraju da su udaljeni iz porodice zbog, po njihovim tvrdnjama tvrdog stava Harijevog starijeg brata princa Vilijama.

Hari i Megan, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa najavili su prošle nedjelje u iznenadnoj objavi da žele da se povuku kao viši članovi kraljevske porodice i da budu i finansijski nezavisni, a da vrijeme provode između Velike Britanije i Sjeverne Amerike.

Današnji sastanak na kraljičinom imanju u Sandrigemu, gdje se okupio veliki broj novinara, trebalo bi da dovede do zaključaka o tome kako će se realizovati te njihove želje, odnosno šta će biti "sljedeći koraci" za definisanje novog odnosa para s kraljevskom porodicom. Kraljica želi da se rješenje nađe brzo.

Bonus video: