ODMAH SMIJENJEN SA DUŽNOSTI

Opšta panika u avionu: Tjelohranitelj Kamerona zaboravio pištolj i pasoše u toaletu

Napunjen poluautomatski pištolj Glok 19 pronašao je neposredno pred poletanje aviona iz Njujorka za London u ponedeljak jedan putnik koji je šokiran obavjestio posadu letjelice
11228 pregleda 1 komentar(a)
Tjelohranitelj napravio pometnju: Dejvid Kameron, Foto: Twitter
Tjelohranitelj napravio pometnju: Dejvid Kameron, Foto: Twitter

Britanski policajac zadužen za zaštitu Dejvida Kamerona zaboravio je pištolj i pasoš bivšeg britanskog premijera u toaletu jednog aviona što je izazvalo opštu paniku, prenosi britnaska štampa.

Na pitanje agencije Frans pres policija je navela da su upoznati sa incidentom koji se dogodio na letu za Veliku Britaniju 3. februara.

Policajac koji je odgovoran je smijenjen sa operacionalne dužnosti, saopštio je Skotland Jard navodeći da oni "vrlo ozbiljno" gledaju na taj slučaj i da su pokrenuli internu istragu.

Napunjen poluautomatski pištolj Glok 19 pronašao je neposredno pred poletanje aviona iz Njujorka za London u ponedeljak jedan putnik koji je šokiran obavjestio posadu letjelice. 

"Kapetan je potvrdio da je jedan pištolj pronađen što je izazvalo opštu paniku", rekao je jedan putnik, prenosi list San (The Sun). 

"Kapetan je pokušao sve da smiri objašnjavajući da po zakonu policajci tjelohranitelji imaju prava da nose ručno oružje i da je pištolj vraćen policajcu", rekao je taj putnik. 

Pored pištolja policajac je u toaletu zaboravio i svoj i Kameronov pasoš.

Kameron je bio britanski premijer šest godina od 2010. i organizovao je referendum o Bregzitu 2016.

Pošto se zalagao u kampanji za ostanak Britanije u EU on je podnio ostavku dan poslije referenduma na kome je većina od 52 odsto izglasala izlazak zemlje iz Unije. Povukao se iz političkog života i ima policijsku zaštitu.