poruka šefa evropske diplomatije

Borel: EU traži brzu istragu o trovanju Navaljnog, naći odgovorne

Ruski narod kao i međunarodna zajednica zahtijevaju da znaju činjenice o trovanju Navaljnog

1884 pregleda 0 komentar(a)
Borel, Foto: AP Photo
Borel, Foto: AP Photo

Evropska unija "snažno osuđuje" ono što izgleda da je pokušaj ubistva ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog i poziva Rusiju da bez odlaganja pokrene istragu o njegovom trovanju, saopštio je šef evropske diplomatije Žozep Borel.

On je u saopštenju objavljenom na sajtu njegove službe ukazao da preliminarni rezultati iz univerzitetske bolnice Šarite u Berlinu ukazuju da je Navaljni otrovan tokom boravka u Sibiru. Izrazio je zahvalnost njemačkoj bolnici zbog njegovanja Navaljnog, a njemu poželio brz oporavak.

"Evropska unija snažno osuđuje ono što izgleda da je pokušaj ubistva Navaljnog. Neophodno je da ruske vlasti bez odlaganja pokrenu nezavisnu i transparentnu istragu u trovanje Navaljnog. Ruski narod kao i međunarodna zajednica zahtijevaju da znaju činjenice o trovanju Navaljnog. Odgovorni za to moraju odgovarati", rekao je Borel u saopštenju. Njemačka bolnica koja je u subotu primila ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog na liječenje saopštila je juče da testovi ukazuju da je on otrovan.

Preporučujemo za Vas