njemačka razmatra ograničavanje

Kako spriječiti širenje novog soja koronavirusa: Belgija i Holandija zabranile letove iz Velike Britanije

Belgija, Holandija i Njemačka su reagovali nakon što je britanski premijer Boris Džonson juče uveo oštrije mjere u Londonu i djelovima jugoistočne Engleske

7385 pregleda 5 komentar(a)
Aerodrom u Briselu, glavnom gradu Belgije, Foto: Shutterstock
Aerodrom u Briselu, glavnom gradu Belgije, Foto: Shutterstock

Belgija i Holandija su danas odlučile da zabrane letove iz Velike Britanije, dok Njemačka razmatra tu mogućnost, u pokušaju da se zaštite od novog soja koronavirusa koji se širi jugom Engleske.

Holandija je jutros zabranila letove najmanje do kraja godine.

Belgijski premijer Aleksander De Kro rekao je da je "iz predostrožnosti" izdao takvu naredbu za period od 24 časa koji počinje u ponoć.

"Ima mnogo pitanja o ovoj novoj mutaciji i da li je možda već na (evropskom) kopnu", kazao je De Kro.

Dodao je da se nada da će situacija biti jasnija do utorka.

Visoki zvaničnik njemačke vlade rekao je agenciji Dpa da je ograničenje letova iz Velike Britanije "ozbiljna mogućnost".

Vlada Njemačke, koja predsjedava Evropskoj uniji, u bliskom je kontaktu sa susjednim zemljama povodom nove opasnosti, navela je Dpa.

Belgija, Holandija i Njemačka su reagovali nakon što je britanski premijer Boris Džonson juče uveo oštrije mjere u Londonu i djelovima jugoistočne Engleske.

Džonson je rekao da nova varijanta koronavirusa koja se prenosi 70 odsto brže od dosadašnjih utiče na brzo širenje novih infekcija u Londonu i na jugu Engleske.

On je dodao da nema dokaza da je novi oblik virusa smrtonosniji ili da izaziva teže simptome, kao i da nema dokaza da će vakcina biti manje efikasna protiv njega.

Preporučujemo za Vas