Premijer Jermenije: Planiram da podnesem ostavku

Opozicija je premijera proglasila "izdajnikom" jer je u novembru sa Azerbejdžanom potpisao sporazum o prekidu neprijateljstava veoma nepovoljan za Jermeniju, ali se Pašinjan nedjeljama odupirao protestima i zahtjevima da podnese ostavku

5000 pregleda 5 komentar(a)
Pašinjan, Foto: Reuters
Pašinjan, Foto: Reuters

Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je danas da planira da podnese ostavku u aprilu i da će dužnost obavljati do prijevremenih parlamentarnih izbora 20. juna.

Prijevremeni izbori su zakazani zbog političkih previranja koja potresaju Jermeniju od njenog poraza prošle jeseni u sukobu s Azerbejdžanom oko enklave Nagorno-Karabah.

Opozicija je premijera proglasila "izdajnikom" jer je u novembru sa Azerbejdžanom potpisao sporazum o prekidu neprijateljstava veoma nepovoljan za Jermeniju, ali se Pašinjan nedjeljama odupirao protestima i zahtjevima da podnese ostavku.

Premijer koji je došao na vlast poslije protesta protiv korupcije 2018. godine, u februaru je nezadovoljstvo građana izazavo i smjenjivanjem nekoliko visokih vojnih zvaničnika, optužujući ih za pripremanje puča.

Bonus video: