Novogodišnje prognoze Medvedeva: Rat na Zapadu, Mask na čelu SAD, krah EU

“Postovi Medvedeva na Telegramu imaju makar jednog čitaoca, i izgleda obožavatelja: Putina”

12695 pregleda 24 komentar(a)
Medvedev, Foto: Reuters
Medvedev, Foto: Reuters

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, čvrsti Putinov lojalista, koji je ove nedjelje unaprijeđen, predviđa rat između Njemačke i Francuske sljedeće godine i građanski rat u Sjedinjenim Državama koji će dovesti do toga da Ilon Mask postane predsjednik.

Medvedev, zamjenik šefa Putinovog savjeta bezbjednosti, obavljao je dužnost predsjednika tokom četiri godine kada je Putin imao funkciju premijera. Po svoj prilici Medvedevu u Kremlju ovih dana ide dobro budući da je u ponedjeljak saopšteno da je imenovan za Putinovog zamjenika u organu koji nadgleda vojnu industriju.

Na listi njegovih predviđanja za 2023, objavljenoj na njegovim ličnim nalozima na Telegramu i Tviteru, Medvedev je takođe predvidio da će se Britanija vratiti u EU, koja će nakon toga propasti. On predviđa i da će sve najveće berze i finansijske aktivnosti napustiti SAD i Evropu i preseliti se u Aziju, da će biti stvoren četvrti Rajh koji će obuhvatiti teritoriju Njemačke i njenih satelita, Poljske, baltičkih država, Češke, Slovačke, Kijevske republike i drugih otpadnika.

Mask, šef kompanije Tesla koji je sada i vlasnik Tvitera, odgovorio na objavu Medvedeva tvitom “Epski niz”, a u sljedećem je dodao: "Ovo su definitivno najapsurdnija predviđanja koja sam ikada čuo. Takođe, ona pokazuju začuđujući nedosatatak svijesti o napretku vještačke inteligencije i održive energije".

Od ruske invazije na Ukrajinu 24. februara, Medvedev se postavio kao arhi-jasterb, opisujući konflikt u apokaliptičnim, religioznim terminima i govoreći o Ukrajincima kao “bubašvabama” koristeći jezik za koji Kijev tvrdi da je otvoreno genocidan.

Prošle nedjelje Medvedev je posjetio Kinu, gdje je o spoljnoj politici razgovarao sa predsjednikom Sijem Đinpingom.

Politikolog Vladimir Pastukov kazao je nova ekstrovertna strana ličnosti Medvedeva naišla na dobar prijem kod šefa.

“Postovi Medvedeva na Telegramu imaju makar jednog čitaoca, i izgleda obožavatelja: Putina”, objavio je na Telegramu Pastukov.

Bonus video: