Nestvarne fotografije: Voda u Veneciji fluorescentno zelena

Regionalna agencija za zaštitu životne sredine primila je uzorke vode i radi na identifikaciji supstance koja je promijenila njienu boju

19811 pregleda 2 komentar(a)
Detalj iz Venecije, Foto: Reuters
Detalj iz Venecije, Foto: Reuters

Voda u glavnom kanalu u italijanskom gradu Veneciji postala je juče fluorescentno zelena u oblasti u blizini mosta Rialto i vlasti traže način da uđu u trag uzroku, saopštila je italijanska vatrogasna služba, prenosi agencija Rojters.

Regionalna agencija za zaštitu životne sredine primila je uzorke vode i radi na identifikaciji supstance koja je promijenila njienu boju.

Prefekt Venecije sazvao je hitan sastanak policijskih snaga kako bi shvatili šta se dogodilo i proučili moguće kontramjere, prenijela je italijanska agencija Ansa, navodi Rojters.

Incident je odjek nedavnih epizoda u Italiji u kojima su ekološke grupe farbale spomenike, uključujući korišćenje biljnog uglja da zacrne vodu rimske fontane di Trevi u znak protesta protiv fosilnih goriva.

Međutim, za razliku od prethodnih slučajeva, nijedna aktivistička grupa se nije javila da preuzme odgovornost za ono što se dogodilo u Veneciji.

Bonus video: