Rusija ograničila putovanja britanskih diplomata

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je britanskog otpravnika poslova Toma Doda da mu saopšti tu novu politiku navodeći da je to "odgovor na neprijateljsko dijelovanje Londona, uključujući spriječavanje normalnog funkcionisanja ruskih misija u Velikoj Britaniji"

3154 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Rusija je danas ograničila putovanja većine britanskih diplomata što podsjeća na čvrstu kontrolu stranaca u vrijeme Sovjetskog Saveza.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je britanskog otpravnika poslova Toma Doda da mu saopšti tu novu politiku navodeći da je to "odgovor na neprijateljsko dijelovanje Londona, uključujući spriječavanje normalnog funkcionisanja ruskih misija u Velikoj Britaniji".

Ministarstvo je takođe navelo da je prenijelo kritike Dodu zbog britanskog podržavanja "terorističkih akcija kijevskog režima". Velika Britanija je među zemljama koja najsnažnije podržavaju Ukrajinu u njenoj borbi protiv ruske agresije.

Po danas donijetoj odluci većina britanskog diplomatskog osoblja će morati da obavijesti ruske vlasti pet dana unaprijed o namjeri putovanja van radijusa od 120 kilometara i da navede razlog putovanja, rutu, smještaj i planirane kontakte.

Ambasador, konzuli u Moskvi i zamjenik šefa misije izuzeti su iz ove naredbe.

Bonus video: