Vlasti u Njemačkoj povukle uzbunu zbog lavice, nisu pronašle dokaze da ona postoji

Potraga nije pokazala tragove takve životinje, a stručnjaci koji su analizirali snimak zaključili su da je možda u pitanju bila divlja svinja

5661 pregleda 3 komentar(a)
Berlin, Foto: Shutterstock
Berlin, Foto: Shutterstock

Vlasti su danas objavile da "ne postoji akutna opasnost" za stanovnike šire periferije Berlina gdje je primećena potencijalno opasna životinja, rekavši da više ne vjeruju da je riječ o odbegloj lavici.

Potraga nije pokazala tragove takve životinje, a stručnjaci koji su analizirali snimak zaključili su da je možda u pitanju bila divlja svinja.

Policija je prvo upozorena na životinju nedaleko od gradskih granica Berlina u sredu oko ponoći, kada su ljudi prijavili nešto što je izgledalo kao velika mačka koja juri divlju svinju.

Policija je prvobitno zaključila da je u pitanju lavica. Ali životine se pokazala neuhvatljivom tokom pretrage u ravnoj, šumovitoj oblasti na granici između Berlina i okolne države Brandenburg. Danas je policija pronašla samo porodicu divljih svinja.

Policija je danas temeljito pročešljala šumu i nije pronašla nikakve dokaze o postojanju lavice, ili bilo kakve divlje životinje osim divljih svinja koje su uobičajene u ovoj oblasti, rekao je novinarima gradonačelnik Klajnmahnova Mihael Grubert.

Zvaničnici su takođe pozvali stručnjake da analiziraju snimak i dva stručnjaka su nezavisno jedan od drugog zaključila da "ovo nije lavica ili slična divlja životinja" i da to stvorenje "više liči na divlju svinju“, rekao je Grubert.

"Vratićemo se uobičajenom programu budnosti i mislimo da nema akutne opasnosti za Klajnmahnov ili za jug Berlina", rekao je gradonačelnik.

Grubert je branio 36-časovnu akciju, u kojoj su korišćeni helikopteri, dronovi i infracrvene kamere i učestvovali veterinari i lovci, kao "primjerenu".

Bonus video: