Orban: EU sprovodi LGBT ofanzivu protiv koje će se moja vlada boriti

Mađarski premijer je rekao da se nada da će izbori za Evropski parlament sledeće godine ojačati vlade unutar EU koje odbacuju "federalizam" Njemačke i Francuske

6109 pregleda 9 komentar(a)
Orban, Foto: REUTERS
Orban, Foto: REUTERS

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas u Rumuniji da Evropska unija (EU) sprovodi "LGBT ofanzivu" od koje će njegova Vlada zaštiti hrišćanske korijene države.

On je u govoru mađarskoj zajednici u rumunskom gradu Bajile Tušnad rekao da se nada da će izbori za Evropski parlament sledeće godine ojačati vlade unutar EU koje odbacuju "federalizam" Njemačke i Francuske.

"EU je ili carstvo ili države... Ne smemo biti u zabludi, federalisti nas pokušavaju istisnuti. Oni su otvoreno rekli da žele promjenu vlade u Mađarskoj 2022. a sada to žele u Poljskoj", rekao je Orban, prenosi Rojters.

Orban tvrdi da je ravnoteža između federalista i država koje nisu željele da prepuste više ovlašćenja Briselu poremećena kada je Velika Britanija napustila EU i da sada samo Varšava i Budimpešta zagovaraju antifederalizam.

"EU odbacuje hršćansko nasleđe i sprovodi obnavljanje svoje populacije migracijama i sprovodi LGBTK ofanzivu", rekao je on.

Bonus video: