EU uvela nove sankcije protiv Bjelorusije

Od 24. februara 2022. godine, kada je Rusija napala Ukrajinu, EU je usvojila 11 paketa teških sankcija protiv Moskve ali i protiv Bjelorusije zbog podrške koju režim u Minsku pruža Kremlju

3862 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Evropska unija (EU) je usvojila danas novi paket sankcija protiv Bjelorusije, zbog umiješanosti ove zemlje u agresiju Rusije protiv Ukrajine, saopštilo je špansko predsjedavanje EU.

"Ambasadori EU dogovorili su se danas o usvajanju restriktivnih mjera. Mjere uključuju popise pojedinaca i entiteta", saopštilo je špansko predsjedavanje EU u objavi na Tviteru.

Od 24. februara 2022. godine, kada je Rusija napala Ukrajinu, EU je usvojila 11 paketa teških sankcija protiv Moskve ali i protiv Bjelorusije zbog podrške koju režim u Minsku pruža Kremlju.

Sankcije uključuju individualne i ekonomske mjere protiv određenih pojedinaca, ograničenja trgovine, SWIFT zabranu za pet bjeloruskih banaka, zabranu transakcija sa Centralnom bankom Bjelorusije, ograničenja finansijskih priliva iz Belorusije u EU, kao i zabranu davanja novčanica denominiranih u eurima Bjelorusiji.

Bonus video: