Zbog rata Izraela sa Hamasom pojačano obezbjeđenje jevrejskih mjesta u Francuskoj

Predsjednik Makron je danas "snažno osudio terorističke napade koji pogađaju Izrael" i izrazio "punu solidarnost sa žrtvama, njihovim porodicama i voljenima"

5794 pregleda 1 komentar(a)
Žerald Darmanen, ministar unutrašnjih poslova Francuske, Foto: REUTERS
Žerald Darmanen, ministar unutrašnjih poslova Francuske, Foto: REUTERS

Obezbjeđenje je danas pojačano oko bogomolja i jevrejskih obrazovnih ustanova u Francuskoj, posebno u Parizu i njegovim predgrađima, poslije napada palestinskog Hamasa iz Pojasa Gaze na Izrael, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

To je učinjeno na zahtjev predsjednika Emanuela Makrona, rekao je ministar i dodao da predstoji sastanak o mjerama bezbjednosti "kako bih znao kakve teškoće možemo imati" u Francuskoj, ali je naglasio da zasad "nema prijetnje".

Obezbjeđnje jevrejskih mjesta je već bila pojačano sredinom septembra s početkom proslave jevrejske Nove godine.

Predsjednik Makron je danas "snažno osudio terorističke napade koji pogađaju Izrael" i izrazio "punu solidarnost sa žrtvama, njihovim porodicama i voljenima".

Hamas je rano jutros iz Pojasa Gaze pokrenuo iznenadnu vojnu ofanzivu na Izrael ispaljivanjem hiljada raketa i ubacivanjem boraca na teritoriju Izraela, a uslijedili su izraelski napadi iz vazduha na tu malu teritoriju koju kontroliše taj palestinski islamistički pokret.

Bonus video: