Ruska vojska gađala fabrike oružja u Ukrajini

Rusko ministarstvo odbrane navelo je danas da je pogodilo (koristeći i hipersonične rakete Kindžal), instalacije ukrajinskog vojno industrijskog kompleksa, u kojima se proizvode projektili, barut i dronovi

2964 pregleda 0 komentar(a)
Pripadnici ruske vojske, Foto: Reuters
Pripadnici ruske vojske, Foto: Reuters

Ruska vojska saopštila je da je sinoć gađala fabrike oružja u Ukrajini, navodeći da je pogodila sve mete, dok Kijev navodi da je tokom noći Rusija ispalila 40 raketa i dronova na ukrajinsku teritoriju.

Rusko ministarstvo odbrane navelo je danas da je pogodilo (koristeći i hipersonične rakete Kindžal), instalacije ukrajinskog vojno industrijskog kompleksa, u kojima se proizvode projektili, barut i dronovi.

Ukrajinske vazduhoplovne snage ranije danas su saopštile da je tokom noći Rusija lansirala desetine raketa i dronova na Ukrajinu.

"Tokom neprijateljskog vazdušnog napada registrovano je ukupno 40 naprava" navele su ukrajinske vazduhplovne snage, i dodale da su one uništile osam raketa, a da "više od 20 naprava" nije pogodilo metu, pošto su skrenute sa putanje "elektronskim kontra mjerama".

Ukrajina od svojih saveznika traži više sredstava da obezbijedi efikasniju protivvazdušnu odbranu.

Bonus video: