Princ Hari nakratko obišao oca, kralja Čarlsa Trećeg, nije se vidio sa bratom Vilijamom

Britanski medji objavili su fotografije Harija na londonskom aerodromu Hitrou, samo dan pošto je stigao na isti taj aerodrom, doputovavši iz Amerike

10323 pregleda 3 komentar(a)
Automobil za koji se vjeruje da je transportovao princa Harija do kraljeve kuće u Londonu, Foto: Reuters
Automobil za koji se vjeruje da je transportovao princa Harija do kraljeve kuće u Londonu, Foto: Reuters

Britanski princ Hari prešao je avionom više od 8.000 kilometara, koliko ima od Los Anđelesa do Londona, kako bi vidio svog, od raka oboljelog oca, kralja Čarlsa Trećeg, ali se nije vidjeo sa svojim otuđenim bratom Vilijamom tokom posjete koje jedva da je trajala 24 sata i završila se jutros.

Kraljevska prinčevska braća i dalje su emotivno i fizički odvojeni kao suprotne obale okeana, ocijenjuje Asošijeted pres.

Britanski medji objavili su fotografije Harija na londonskom aerodromu Hitrou, samo dan pošto je stigao na isti taj aerodrom, doputovavši iz Amerike.

Čini se da se on uputio nazad životu u Kalifornije nakon posjete Britaniji, tokom koje je manje od sat vremena proveo sa ocem u Klarens hausu, kraljevoj kući u Londonu.

Njegov brat Vilijam se, u međuvremenu, vratio zvaničnim dužnostima prvi put otkako je njegova supruga Kejt primljena u privatnu londonsku bolnicu 16. januara radi operacije abdomena. Ona je dvije sedmice provela u bolničkoj postelji, i sada se oporavlja kod kuće.

Vilijam je jutros uručivao medalje dobitnicima u zamku Vindzor, i trebalo je da prisustvuje dobrotvornoj večeri u korist londonske hitne pomoći.

Vilijam i Hari su kao djeca izgubili majku, princezu Dajanu, a kada su odrasli, putevi su im se dramatično razišli. Stariji Vilijam je prvi na redu da naslijedi tron, dok je Hari tek peti u redu iza Vilijama i njegovo troje djece.

Otkako je Hari prošle godine objavio svoje memoare pod nazivom "Spare" (Rezerva), u kojima je opisao odnos sa privilegovanijim bratom, kao i odnos kraljevske porodice prema sebi i supruzi Megan, braća su se viđala tek povremeno, formalno i nakratko.

Bonus video: