Meloni: Podrška Italije ne uključuje slanje vojnika u Ukrajinu

Druge evropske zemlje, uključujući Mađarsku, Poljsku, Češku, Nemačku i Veliku Britaniju, takođe su saopštile da ne planiraju da pošalju kopnene trupe u Ukrajinu

6925 pregleda 9 komentar(a)
Meloni, Foto: Reuters
Meloni, Foto: Reuters

Podrška Italije Kijevu ne uključuje slanje vojnika evropskih država ili NATO-a na teritoriji Ukrajine, saopšteno je danas iz kabineta italijanske premijerke Đorđe Meloni.

Francuski predsjednik Emanuel Makron je nakon jučeranjeg samita u Parizu izjavio da nema konsenzusa o slanju vojnika evropskih zemalja u Ukrajini, ali da "ništa nije isključeno".

U saopštenju objavljenom na sajtu Vlade Italije se navodi da je samit bio prilika da se ponovo potvrdi puna posvećenost Italije podršci Ukrajini u borbi za odbranu njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

"Ova podrška ne uključuje prisustvo trupa evropskih država ili NATO-a na teritoriji Ukrajine", navedeno je u saopštenju.

Druge evropske zemlje, uključujući Mađarsku, Poljsku, Češku, Nemačku i Veliku Britaniju, takođe su saopštile da ne planiraju da pošalju kopnene trupe u Ukrajinu.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je takođe danas izjavio da Alijansa podržava Ukrajinu, ali da ne planira slanje vojnika.

Bonus video: