Ukrajinska vojska negira da su ruske trupe u predgrađu Časiv Jara: "Situacija je veoma teška, borbe se nastavljaju"

Ruska novinska agencija RIA citirala je savjetnika regionalnog šefa kojeg je imenovala Rusija koji je rekao da se ruske snage nalaze u predgrađu Časiv Jara

8202 pregleda 1 komentar(a)
Ukrajinski vojnik u Časiv Jaru, Foto: Reuters
Ukrajinski vojnik u Časiv Jaru, Foto: Reuters

Ukrajinska vojska je danas negirala da su ruske snage ušle u predgrađe Časiv Jara, grada u istočnom ukrajinskom regionu Donjecka, ali je rekla da se u toj oblasti vode borbe, prenosi agencija Rojters.

"Situacija tamo je veoma teška, borbe se nastavljaju, ali one (ruske trupe) nisu tamo", rekao je za Rojters Andrij Zadubinji, portparol komande na istoku Ukrajine.

"Ne vjerujte ruskim izvještajima", kazao je on.

Ruska novinska agencija RIA citirala je ranije savjetnika regionalnog šefa kojeg je imenovala Rusija koji je rekao da se ruske snage nalaze u predgrađu Časiv Jara.

Ukrajinska vojska: Oboreno 13 ruskih dronova

Ukrajinske vazduhoplovne snage oborile su svih 13 bespilotnih letjelica koje su korišćene u noćnom napadu Rusije na južne regione, saopštila je danas ukrajinska vojska, prenosi agencija Rojters.

"Bespilotne letjelice 'Šahid' uništene su iznad Zaporoške, Odeske i Dnjepropetrovske oblasti. Rusija je u napadu upotrijebila i dvije rakete S-300/S-400 i tri balističke rakete Iskander-M. Jedan od napada bio je usmjeren na energetsku infrastrukturu u regionu Odese, ali je protivvazdušna odbrana odbila sva četiri drona", saopštila je grupa snaga na jugu Ukrajine u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Oštećeno je nekoliko privatnih rezidencija i poljoprivrednih objekata u Zaporožju, navodi se u saopštenju.

Lokalni zvaničnici su takođe izvijestili o eksplozijama u napadu u istočnom gradu Harkovu, redovnoj meti ruskih napada, kasno u četvrtak.

Guverner regiona Oleh Sinjehubov rekao je da su u napadu oštećena četiri automobila i petospratnica, a da u petak ujutro nije bilo žrtava.

Rusija je pojačala napade na ukrajinsku mrežnu infrastrukturu posljednjih nedjelja, sa ciljem da poremeti elektroenergetsku i energetsku mrežu zemlje, navodi Rojters.

Bonus video: