Venecija: Uhapšeni teroristi s Kosova

Corriere dell Veneto javlja da su planirali dići u zrak najpoznatiji i najstariji most u Veneciji, Rialto, koji je sadašnji oblik dobio još 1591. godine
5 komentar(a)
Venecija, Foto: Reuters
Venecija, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.03.2017. 09:12h

Tri kosovska državljana uhapšena su u protivterorističkoj akciji u Veneciji, a vjeruje se da se radi o pripadnicima džihadističke grupe, piše repubblica.it.

Kosovari su uhapšeni u brzoj akciji pored pozorišta La Fenice oko 4 sata ujutro, u saradnji operacije policije i karabinjera. Sva trojica imaju važeće dozvole za boravak u Italiji, a najmanje dvojica su radila kao konobari u jednom gradskom kafiću.

U toku su i pretresi na 12 lokacija, od toga 10 u strogom centru Venecije, jedna u Trevisu i jedna u Mestreu. Do uhićenja je došlo nakon opsežne istrage antimafijaških i antiterorističkih zvaničnika, koji su otkrili terorističku grupu. Istražena je međusobna povezanost među džihadistima, njihova radikalizacija i mjesta koja su redovno posjećivali.

Corriere dell Veneto javlja da su planirali dići u zrak najpoznatiji i najstariji most u Veneciji, Rialto, koji je sadašnji oblik dobio još 1591. godine.

Bonus video: