Navaljni kažnjen s 15 dana zatvora i 340 dolara

Navaljni je pozvao na protest poslije nedavnog izvještaja u kojem tvrdi da premijer Dmitrij Medvedev gomila skupocjene vile, jahte i vinograde vrijedne više milijardi, kojima upravlja preko dobrotvornih organizacija pod kontrolom svojih saradnika
1 komentar(a)
Aleksej Navaljni, Foto: Reuters
Aleksej Navaljni, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2017. 13:28h

Lider ruske opozicije Aleksej Navaljni osuđen je 15 dana zatvora i novčanu kaznu od od 20.000 rubalja (340 dolara) zbog opiranja hapšenju i organizovanja neodobrenog protesta, odlučio je danas sud u Moskvi.

Sud je naredio da se uhapsi Navaljni, koji je priveden u nedjelju kada je išao na protestni skup u Moskvi.

Širom Rusije u nedjelju su na uglavnom neodobrenim demonstracijama protiv korupcije učestvovale desetine hiljada ljudi.

Policija je saopštila da je na protestu u Moskvi, na kojem su učestvovale hiljade ljudi, uhapšeno oko 500 ljudi, dok grupe za ljudska prava tvrde da je privedeno 1.000 demonstranata.

Navaljni je pozvao na protest poslije nedavnog izvještaja u kojem tvrdi da premijer Dmitrij Medvedev gomila skupocene vile, jahte i vinograde vredne više milijardi, kojima upravlja preko dobrotvornih organizacija pod kontrolom svojih saradnika.

Navaljni je uhapšen u nedjelju kada je išao na protestni skup u ruskoj prijestonici.

Policija je saopštila da je na protestima, na kojima su učestvovale hiljade ljudi, uhapšeno oko 500 ljudi, dok grupe za ljudska prava tvrde da je privedeno 1.000 demonstranata.

Navaljni je pozvao na protest poslije nedavnog izvještaja u kojem tvrdi da premijer Dmitrij Medvedev gomila skupocjene vile, jahte i vinograde vrijedne više milijardi, kojima upravlja preko dobrotvornih organizacija pod kontrolom svojih saradnika.

Bonus video: