Francuska: Predsjednički kandidat Makron pogođen jajetom u glavu

"Mi predlažemo rješenja, možemo da razgovaramo o tome. Možemo da se slažemo ili ne slažemo, a neki mogu i da bacaju jaja. To je dio francuskog političkog života - oduvijek je bio", rekao je predsjednički kandidat poslije incidenta
91 pregleda 9 komentar(a)
Emanuel Makron, Foto: Screenshot (YouTube)
Emanuel Makron, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 01.03.2017. 21:34h

Francuski predsjednički kandidat političkog centra Emanuel Makron danas je doživio neprijatnost na poljoprivrednom sajmu u Parizu kada ga je neko pogodio jajetom u glavu.

Jednog od vodećih predsjedničkih kandidata prema istraživanjima javnog mnjenja, jaje je pogodilo u glavu tokom posjete godišnjem poljoprivrednom sajmu u Parizu.

"Mi predlažemo rješenja, možemo da razgovaramo o tome. Možemo da se slažemo ili ne slažemo, a neki mogu i da bacaju jaja. To je dio francuskog političkog života - oduvijek je bio", rekao je predsjednički kandidat poslije incidenta.

On je ipak osudio gađanje jajima, navodeći da to ne doprinosi političkom dijalogu.

Najmlađi predsjednički kandidat za izbore 23. aprila i bivši ministar u vladi Socijalističke partije sadašnjeg predsjednika Fransoa Olanda iza sebe nema politiku nijedne političke partije, ali je za nekoliko mjeseci uspio da prikupi 200.000 pristalica inicijative "U pokretu" (En Marche), koja ne pripada ni ljevici ni desnici.

Ankete pokazuju veliku stopu neodlučnih birača, a Makronu daju iste šanse kao i kandidatu desnice Fransoa Fijonu da dospije u drugi krug.

Bonus video: