Lavrov: Moguć dogovor SAD i Rusije o povlačenju pobunjenika iz istočnog Alepa

Rusija i SAD će početi razgovore o povlačenju u utorak uveče ili u srijedu ujutru o povlačenju, a konsultacije su odložene na zahtjev SAD, dodao je Lavrov, prenosi TAS S
0 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2016. 11:30h

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je uvjeren da Moskva i Vašington mogu da postignu dogovor u razgovorima ove nedjelje o povlačenju svih pobunjenika iz istočnog Alepa u Siriji.

Kada se dogovor postigne, svi pobunjenici koji odbiju da napuste opkoljeni dio grada biće tretirani kao teroristi, naglasio je on i dodao da će Rusija podržati operaciju sirijske vojske protiv onih koji ostanu.

Rusija i SAD će početi razgovore o povlačenju u utorak uveče ili u srijedu ujutru o povlačenju, a konsultacije su odložene na zahtjev SAD, dodao je Lavrov, prenosi TAS S.

Kako je objasnio, američki i ruski stručnjaci najprije će se dogovoriti o rutama i vremenskom okviru za povlačenje ekstremista iz istočnog Alepa da bi zatim primirje moglo da stupi na snagu.

Prema njegovim riječima, rezolucija Ujedinjenih nacija o primirju sada bi bila kontraproduktivna jer bi primirje omogućilo pobunjenicima da se pregrupišu, navodi Rojters.

Bonus video: