Maroko: Uhapšen "opasan element" islamista koji su htjeli sa napadnu Diznilend

"Kada je saznao da je grupa uhapšena u Francuskoj, otišao je u Maroko preko Turske i uhapšen je na aerodromu kada je sletio", rekao je Rojtersu izvor koji je želio da ostane anoniman
0 komentar(a)
Maroko, Foto: Shutterstock
Maroko, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.12.2016. 17:52h

Marokanska policija uhapsila je Marokanca koji je "opasan element" i navodno je bio veza između pripadnika Islamske države i članova francuske ćelije te organizacije, koji su prošlog mjeseca uhapšeni zbog pripreme napada na Diznilend, prenose danas agencije, pozivajući se marokanske medije.

Kako se navodi, muškarac se navodno na tursko-sirijskoj granici sastao sa izaslanikom ID koji mu je prenosio instrukcije gdje da se poveže sa grupom u Francuskoj.

"Kada je saznao da je grupa uhapšena u Francuskoj, otišao je u Maroko preko Turske i uhapšen je na aerodromu kada je sletio", rekao je Rojtersu izvor koji je želio da ostane anoniman.

Nije saopšteno ime muškarca, samo se navodi da je trebalo da putuje u Francusku preko Njemačke sa lažnim pasošem i da je živio u Španiji.

Prije dvije nedjelje, francuska policija je uhapsila pet muškaraca - četiri u Strazburu i jednog u Marseju, osumnjičene da su planirali da izvedu napad u Francuskoj 1. decembra.

Mediji su tada naveli da su uhapšeni planirali napade 1. decembra na policiju i sjedište bezbjednosne službe u Parizu, kao i tematski park Diznilend, koji se nalazi na oko 30 kilometara od francuske prijestonice.

Bonus video: