Tramp: Ostavljam biznis da bih se posvetio vođenju zemlje

Tramp je rekao i da će o napuštanju biznisa dok je u Bijeloj kući govoriti na konferenciji za novinare koju će održati zajedno sa svojom djecom idućeg mjeseca, navodi AFP
2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.11.2016. 12:50h

Novoizabrani američki predsjednik Donald Tramp najavio je danas da će odustati od svog biznisa kako bi se u potpunosti usredsredio na upravljanje zemljom i "Ameriku ponovo učinio velikom", javljaju agencije.

On je, na Tviteru, napomenuo da nije u obavezi da ostavi biznis, ali da to smatra "vidno važnim" kao predsjednik kako ne bi došlo do sukoba interesa s njegovim poslovnim poduhvatima, prenosi Rojters.

Tramp je rekao i da će o napuštanju biznisa dok je u Bijeloj kući govoriti na konferenciji za novinare koju će održati zajedno sa svojom djecom idućeg mjeseca, navodi AFP.

"Održaću veliku konferenciju za štampu u Njujorku sa djecom 15. decembra kada ću govoriti o činjenici da ću napustiti svoj veliki biznis u potpunosti kako bih se sasvim fokusirao na upravljanje zemljom da bih Ameriku učinio ponovo velikom!", poručio je on putem Tvitera.

Donald Tramp je, kao republikanski kandidat, odnio pobjedu na predsedničkim izborima u SAD održanim 8. novembra, porazivši demokratsku protivnicu Hilari Klinton.

Bonus video: