Napad islamista na Filipinima: Povrijeđeno sedam ljudi iz Duterteovog obezbjeđenja

"Kamion u kom se nalazila bezbjednosna pratnja predsjednika je bila pod napadom improvizovane eksplozivne naprave. Nije bilo oružane borbe", naveli su bezbjednosni zvaničnici
6 komentar(a)
Rodrigo Duterte, Foto: Reuters
Rodrigo Duterte, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.11.2016. 10:35h

Najmanje sedam osoba iz tima za obezbjeđenje predsjednika Filipina Rodriga Dutertea je povrijeđeno u napadu islamista, prenose danas agencije.

Svjetski mediji javljaju da se napad dogodio uoči Duterteove posjete području koje je bojno polje islamista i vladinih snaga, prenosi B92.

Napad je izvršen eksplozivnom napravom koja je bila postavljena na putu kojim je prolazila kolona vozila ka gradu Maraviju.

"Kamion u kom se nalazila bezbjednosna pratnja predsjednika je bila pod napadom improvizovane eksplozivne naprave. Nije bilo oružane borbe", naveli su bezbjednosni zvaničnici.

Povrijeđeni su prebačeni u bolnicu, u konvoju su se nalazili i članovi medijskog tima predsjednika Filipina, ali oni nisu povrijeđeni.

Ministarstvo bezbjednosti je apelovalo na Dutertea da odloži posjetu, ali je ono odbacio taj zahtjev i rekao da će ići u Maravi i to istim putem kojim se kretao napadnuti konvoj.

Tjelohranitelji Dutertea napadnuti su uoči njegove posete gradu Maraviju, koji se nalazi na jugu zemlje, međutim predsjednik neće otkazati posjetu, navodi AFP.

"Moji telohranitelji koji su nešto ranije doletjeli na jug napadnuti su. Služba bezbjednosti je stradala u eksploziji bombe", kazao je Duterte.

Bonus video: