Tramp: Danas je naš Dan nezavisnosti; Klinton: Odbacite mračnu Ameriku

"Danas je naš Dan nezavisnosti. Danas će američka radnička klasa uzvratiti udarac", rekao je Tramp na mitingu u gradu Grand Rapuds u Mičigenu
3 komentar(a)
Donald Tramp, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Donald Tramp, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.11.2016. 07:59h

U SAD danas se održavaju predsjednički izbori, a demokratska kandidatkinja Hilari Klinton i njen republikanski rival Donald Tramp svoje posljednje predizborne skupove održali su u državama u kojima je tijesna razlika - Severnoj Karolini, Pensilvaniji i Mičigenu.

Klinton je pozvala glasače da odbace Trampovu viziju "mračne i podijeljene" Amerike i podrže zemlju "punu nade, inkluzivnu i velikog srca" , dok je kandidat republikanaca poručio svojim pristalicama da imaju sjajnu priliku da pobjede korumpirani sistem, prenosi BBC.

"Danas je naš Dan nezavisnosti. Danas će američka radnička klasa uzvratiti udarac", rekao je Tramp na mitingu u gradu Grand Rapuds u Mičigenu.

On je dodao da mu nisu potrebne zvijezde poput Džej Zija, Bijonse ili Lejdi Gage da bi privukao publiku poput njegove rivalke Hilari Klinton.

"Sve što nam treba su velike ideje da ponovo učinimo Ameriku velikom", poručio je Tramp.

Obećao je i da će ponovo ujediniti zemlju unutar bezbjednosnih granica, pod sloganom "Amerika prva", navodi AFP.

Klinton je, s druge strane, posljednje sate svoje kampanje provela nudeći pozitivniju viziju SAD, ocjenjuje AP.

"Naše ključne vrijednosti su na testu na ovim izborima, ali moja vjera u budućnost nikada nije bila jača. Ne moramo da prihvatimo mračnu i podijeljenu Ameriku. Sjutra možete da glasate za Ameriku punu nade, inkluzivnu i velikog srca", rekla je Klinton na mitingu u Raliju, glavnom gradu Severne Karoline.

Odlazeći predsjednik Barak Obama poručio je na mitingu u Filadelfiji glasačima da "odbace strah i izaberu nadu" na dan izbora.

"Kladim se da će mudrost, pristojnost i velikodušnost američkog naroda još jednom odnijeti pobjedu", poručio je Obama u obraćanju više desetina hiljada glasača u Filadelfiji.

Prema rezultatima anketa, Klintonova je u vođstvu za četiri procenta u odnosu na Trampa.

Bonus video: