Duterte želi da strane snage odu iz njegove zemlje

"Želim da budemo prijatelji sa Kinom. Ne treba mi oružje, rakete u mojoj zemlji, ne trebaju mi aerodromi da bi tu bili bombarderi", rekao je Duterte obraćajući se grupi biznismena u Tokiju
0 komentar(a)
Rodrigo Duterte, Foto: Reuters
Rodrigo Duterte, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.10.2016. 08:43h

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte izjavio je danas da želi da njegovu zemlju, u roku od dvije godine, napuste strane snage.

Duterte je to rekao tokom posjete Japanu, zemlji koja je bliski saveznik SAD i u kojoj je stacionirano 50.000 američkih vojnika, napomenuo je AP.

"Želim da budemo prijatelji sa Kinom. Ne treba mi oružje, rakete u mojoj zemlji, ne trebaju mi aerodromi da bi tu bili bombarderi", rekao je Duterte obraćajući se grupi biznismena u Tokiju.

AP dodaje da je Duterte mislio na američke snage koje su stacionirane u pet filipinskih vojnih kampova prema sporazumu koji je postignut za vrijeme njegovog prethodnika da bi se uspostavila protivteža kineskoj vojnoj nadmoći.

Duterte će kasnije tokom dana da se sastane sa japanskim premijerom Šinzom Abeom koji će ga, kako se očekuje, pitati o njegovoj spoljnoj politici.

Bonus video: