Duterte: Ako im se ne sviđa, SAD i EU nek nam ukinu pomoć

Duterte je poručio svjetskim oirganizacijama da "ne moraju da ga razumiju"
3 komentar(a)
Rodrigo Duterte, Foto: Reuters
Rodrigo Duterte, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.10.2016. 11:26h

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte izjavio je danas da SAD i Evropska unija, ukoliko nijesu zadovoljni njegovim načinom obračuna sa kriminalom, mogu slobodno da obustave svoju pomoć Filipinima.

"Ne očekujem od organizacija za zaštitu ljudskih prava, ne očekujem od američkog predsjednika niti od Evropske unije da me razumiju", izjavio je Duterte na ceremoniji dodjele nagrada policajcima u oblasti Mindanao, prenosi Rojters.

Duterte je poručio svjetskim oirganizacijama da "ne moraju da ga razumiju".

"Ako mislite da treba da prekinete pomoć Filipinima, mi vas nećemo moliti da se predomislite" rekao je on.

Popularnost filipinskog predsjednika porasla je u prva tri mjeseca od kada je preuzeo mandat, što pokazuje da Filipinci podržavaju njegov brutalan obračun sa narko dilerima i zavisnicima, pokazuju danas objavljeni rezultati nezavisnog istraživanja.

SAD, Ujedinjene nacije i Evropska unija osudili su Duterteov obračun sa kriminalcima i narkomanima u kojima je do sada ubijeno više od 3.000 ljudi, prenosi AFP.

Bez obzira na svakodnevna ubistva, 76 odsto Filipinaca se u sprovedenoj anketi izjasnilo da su zadovoljni Duterteovim učinkom, 11 procenata je "nezadovoljno", a ostali su bili uzdržani.

Bonus video: