Uznemirujući video: Djevojčica pokušava da probudi majku koja se predozirala

Žena je identifikovana kao Mendi Mek Goven (36) iz Novog Hempšira, a kako navodi "Eagle Tribune", izjavila je da nije bila predozirana, već da je zaspala, piše "Daily Mail"
15 komentar(a)
Djevojčica, predozirana majka, Foto: Screenshot (YouTube)
Djevojčica, predozirana majka, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 24.09.2016. 08:34h

Na video snimku koji je šokirao Sjedinjene Američke države, uplakana i uznemirena djevojčica (2) u supermarketu pokušava da probudi svoju onesviješćenu majku koja se predozirala drogom.

Dijete plače i vuče majku za ruku u prodavnici u Lorensu u državi Masačusets između rafova sa igračkama.

Ljudi koji su snimili ovaj video, pozvali su odmah Hitnu pomoć, međutim nisu ni prišli uplakanom djetetu koje je kružilo oko tijela majke pokušavajući da je probudi.

Tek minut kasnije, prišao je čovjek, koji je tvrdio da zna onesviješćenu ženu, i pokušao je da je probudi nazivajući je imenom.

Ubrzo je pristigla ekipa Hitne pomoći, a djevojčica se sklonila sa strane kod čovjeka koji je prethodno pokušao da osvijesti njenu majku. U pozadini se čuje kako joj govori da će joj mama biti u redu.

Šef tamošnje policije navodi kako je veoma uznemirujuće vidjeti nekog u takvom stanju sa malim djetetom.

Prema navodima američkih medija žena je najvjerovatnije bila predozirana heroinom jer je primila duplu dozu lijeka "Nalokson" protiv predoziranja, a u njenoj torbi su nađeni narkotici.

Ona će biti optužena za ugrožavanje djeteta, a njena ćerka je trenutno u rukama socijalne službe.

Žena je identifikovana kao Mendi Mek Goven (36) iz Novog Hempšira, a kako navodi "Eagle Tribune", izjavila je da nije bila predozirana, već da je zaspala, piše "Daily Mail".

Bonus video: