Ostin: Policija tvrdi da pucnjave nisu bile povezane

Lokalni mediji navode da je više osoba ranjeno, dok je jedna osoba ubijena, i to žena od 30-ak godina, javlja Rojters
51 pregleda 0 komentar(a)
policija SAD, Foto: Reuters
policija SAD, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.07.2016. 10:04h

Šef policije Ostina Brajan Menli saopštio je danas da dvije pucnjave koje su se desile tokom noći u tom američkom gradu nisu bile međusobno povezane.

Rojters navodi da je policija prvobitno vjerovala da se radi o jednom "aktivnom napadaču", ali po riječima Menlija "to nije bio slučaj".

"Na osnovu svega onoga što možemo da kažemo na osnovu do sada sprovedene istrage, radi se o dva nepovezana incidenta", rekao je Menli novinarima.

Jedna osoba je poginula, a četiri je ranjeno danas u centru teksaškog grada Ostin, kada je došlo do odvojenih pucnjava na dvije lokacije, javio je CNN.

Policija u Ostinu je saopštila da je u centru tog teksaškog grada došlo do odvojenih pucnjava na dvije lokacije i da ima više žrtava, a navela je i da su obije lokacije sada bezbjedne.

Lokalni mediji su objavili, pozivajući se na medicinsko osoblje, da je više osoba ranjeno i da su najmanje tri među njima prebačene u lokalnu bolnicu, dok je jedna osoba ubijena, i to žena od 30-ak godina, prenosi Rojters.

Policija je putem Tvitera i Fejsbuka nešto prije 03.00 sati po lokalnom vremenu objavila da je u toku pucnjava u centru i upozorila građane da ne izlaze na ulice, javio je AP.

Policija je pola sata kasnije, takođe u poruci na Tviteru, saopštila da je došlo do odvojenih pucnjava na dvije lokacije u istoj četvrti glavnog grada Teksasa i da u incidentima ima više žrtava.

"Obije lokacije su u ovom trenutku bezbjedne", navodi se u poruci ostinske policije, prenosi britanska agencija, uz napomenu da se za sada ne zna koliko je ljudi upucano.

Za sada nisu dostupne podrobnije informacije.

Bonus video: