FBI: Klinton je bila neoprezna sa osjetljivim informacijama, ali nema osnova za optužbu

0 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.07.2016. 16:41h

Ef-Bi-Aj (FBI) neće preporučiti podizanje krivične prijave protiv Hilari Klinton zbog korišćenja privatnog servera za slanje mejlova dok je bila državna sekretarka, čime je ta obavještajna agencija uklonila veliku pravnu prepreku njenoj predsjedničkoj kanadidaturi.

Direktor FBI Džejms Komi izjavio je da istraga pokazala da je Hilari Klinton "postupila krajnje neoprezno u rukovanju osjetljivim informacijama", ali da "nema osnova za optužbu" i da "FBI veruje da nijedan razuman tužilac neće pokrenuti ovaj slučaj", prenio je AP.

Saopštenje je uslijedilo nakon što je FBI u subotu satima ispitivao Klintonovu u završnoj fazi višegodišnje istrage o mogućem pogrešnom rukovanju povjerljivim informacijama.

Glavna tužiteljka Loreta Linc je prošle nedjelje izjavila da će prihvatiti preporuke direktora FBI, što znači da je Komejeva preporuka skoro garantovano dovela do zatvaranja ovog slučaja i otklanjanja prepreka u kandidaturi Klintonove za predsjednicu SAD.

Istaknuti predstavnici Demokratske stranke u SAD ranije danas su ocijenili da protiv Klinton, neće biti podignuta optužnica.

Bonus video: