Stoltenberg: Rusija zastrašuje susjede, agresivno nastupa...

Na samitu, koji je zakazan za 8. i 9. jul, odlučivaće se o tome koliko dodatnih trupa NATO-a treba poslati na istok i kako ih rasporediti, prenosi AP
55 pregleda 6 komentar(a)
Jens Stoltenberg, Foto: Beta-AP
Jens Stoltenberg, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 31.05.2016. 16:22h

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da predstojeći samit u Varšavi dolazi u "kritičnom trenutku" kada se alijansa suočava sa ruskim agresivnim nastupom, opasnostima od terorizma i drugim izazovima.

Stoltenberg se novinarima obratio nakon razgovora sa poljskim ministrom odbrane Antonijem Maćerevičem , koji je rekao da bi veće prisustvo NATO-a u istočnoj Evropi značilo jači osjećaj sigurnosti kod Poljaka.

Na samitu, koji je zakazan za 8. i 9. jul, odlučivaće se o tome koliko dodatnih trupa NATO-a treba poslati na istok i kako ih rasporediti, prenosi AP.

Stoltenberg je rekao da se samit održava u trenutku "Ruskog zastrašivanja susjeda", nasilja u sjevernoj Africi i na Bliskom istoku, terorizma, hakerskih napada i sve većeg broja balističkih raketa.

Sekretar je naglasio da NATO na ove izazove odgovara "naintezivnijim jačanjem odbrane još od perioda Hladnog rata", prenosi AP.

Bonus video: