NAPADAČ JE SA VOZILOM I ORUŽJEM POBJEGAO

Policajac ubio osam kolega u Avganistanu

Portparol talibana Kari Jusaf rekao je agenciji AP da je ta pobunjenička grupa odgovorna za napad i da je napadač "sada s njima"
56 pregleda 0 komentar(a)
Avganistan, zastava, Foto: Shutterstock
Avganistan, zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.02.2019. 09:30h

 Avganistanski policajac ubio je osam kolega u južnoj provinciji Zabul, izjavio je danas zamjenik šefa policije u toj oblasti Gulam Džalani Farahi.

Napad se desio tokom noći na kontrolnom punktu u glavnom gradu provincije Kalat. Napadač je vozilom i s oružjem pobjegao.

Portparol talibana Kari Jusaf rekao je agenciji AP da je ta pobunjenička grupa odgovorna za napad i da je napadač "sada s njima".

U odvojenom incidentu, još dva policajca je ubio kolega u vjerovatno privatnom sporu, u Diravudu u provinciji Oruzgan, rekao je šef lokalne policije Šah Muhamed.

Insajderski napadi su česti među avganistanskim snagama bezbjednosti, a često ih izvode pobunjenici koji su se ubacili u njihove redove. 

Ranije ovog mjeseca, dva pripadnika rumunskih specijalnih snaga raspoređenih u Kandaharu ubijeni su u napadu avganistanskih kolega.

Jedan Amerikanac je ubijen prošlog septembra kada je avganistanski vojnik otvorio vatru na grupu američkih vojnika u gradu Džalalabad.