Putin čestitao Asadu na osvajanju Palmire

Sirijske snage preuzele su u subotu kontrolu nad tri naselja u Palmiri
0 komentar(a)
Bašar al-Asad, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Bašar al-Asad, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2016. 15:00h

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je danas sirijskom predsjedniku Bašaru al Asadu na ponovnom osvajanju Palmire, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"U telefonskom razgovoru sa sirijskim predsjednikom Putin je čestitao svom kolegi na oslobađanju Palmire od terorista i istakao značaj očuvanja ovog jedinstveno istorijskog mjesta za svjetsku kulturu", rekao je Peskov, prenio je Tas s.

Putin je, kako je dodao Peskov, još jednom naglasio da uprkos povlačenju djela ruskog kontintenta iz Sirije, ruske oružane snage nastavljaju da pomažu sirijskim vlastima u njihovoj borbi protiv terorizma i oslobađanju svoje domovine od ekstremističkih grupa.

Asad je rekao da visoko cijeni pomoć ruskih vazdušnih snaga i istakao da takvi uspesi poput osvajanja Palmire ne bi bili mogući bez podrške Rusije, dodao je Peskov.

Asad pozdravio preuzimanje Palmire

Sirijski predsjednik Bašar el Asad ocijenio je danas kao "važno dostignuće" preuzimanje kontrole nad drevnim gradom Palmirom koja je bila u rukama džihadista iz Islamske države, javila je agencija Sana.

"Oslobađanje istorijskog grada Palmire predstavlja važno dostignuće", rekao je Asad poslije razgovora s grupom francuskih poslanika u posjeti Damasku.

Sirijski predsjednik je ocijenio da to oslobađanje predstavlja "novi dokaz efikasnosti strategije vojske i njenih saveznika u ratu protiv terorizma, u odnosu na neozbiljnost koalicije predvođene SAD".

Sirijske snage preuzele su u subotu kontrolu nad tri naselja u Palmiri.

Sirijska vojska i saveznički borci su uz podršku ruskih vazdušnih napada zauzeli pozicije u tri naselja koja pripadaju modernom dijelu grada.

Analitičari su ocijenili da preuzimanje Palmire predstavlja veliku pobjedu sirijskog predsjednika i njegovih saveznika, koji su proteklih nekoliko mjeseci ostvarili napredak u borbi protiv Islamske države i drugih pobunjenika.

Bonus video: