Ministarstvo odbrane Rusije: 40 udara na Palmiru, ubijeno 100 džihadista

Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Velikoj Britaniji navodi da su vladine snage uz podršku ruskih vazdušnih napada i savezničkih boraca preuzele kontrolu nad predgrađem Palmire
0 komentar(a)
Palmira, Foto: Reuters
Palmira, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2016. 17:56h

Ruske vazdušne snage izvele su za 24 časa 40 udara na mete u okolin iistorijskog grada Palmire u sirijskoj provinciji Homs, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

"Udari su izvedeni na 158 objekata terorista što je rezultiralo uništenjem 100 džihadista, četiri tenka, tri artiljerijska komada, četiri skladišta municije i pet vozila", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog ministarstva odbrane, prenosi Tas.

Sirijske oružane snage proširile su kontrolu sjeverno od Palmire i zauzele obližnji grad koji su do sada držali džihadisti Islamske države.

Sirijska državna televizija javila je ranije danas da se sirijske snage bore protiv Islamske države na obodu Palmire.

Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Velikoj Britaniji navela je da su vladine snage uz podršku ruskih vazdušnih napada i savezničkih boraca preuzele kontrolu nad predgrađem Palmire.

Grad Palmira, koji se nalazi na Uneskovoj listi svjetske kulturne baštine, bio je pod kontrolom Islamske države od maja prošle godine.

Bonus video: