U Maroku uhapšen Belgijanac povezan sa napadima u Parizu

Osumnjičeni je obučen da koristi različito oružje i sprovodi gerilsku taktiku i nakon što je napustio Siriju, putovao je preko Turske, Njemačke, Belgije i Holandije i stigao u Maroko
0 komentar(a)
Pariz napad, Foto: Reuters
Pariz napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.01.2016. 16:08h

Marokanske vlasti uhapsile su danas belgijskog državljanina porijeklom iz Maroka, koji ima veze sa napadačima koji su izveli terorističke napade u Parizu 13. novembra, u kojima je poginulo 130 osoba, saopštila je marokanska vlada.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je samo inicijale ekstremiste na arapskom jeziku, koji se mogu prevesti kao J.A. ili G. A. i saopštilo da se borio u Siriji sa pripadnicima terorističke organizacije Al Nusra front, prije nego što se pridružio ekstremističkoj organizaciji Islamska država (IS), prenio je Rojters.

AFP je naveo saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova u kome je navedeno da je osumnjičeni uhapšen u gradu Al Muhamedija, nedaleko od Kazablanke, i da je imao direktne veze sa ektremistima koji su izveli napade u Parizu.

Osumnjičeni je obučen da koristi različito oružje i sprovodi gerilsku taktiku i nakon što je napustio Siriju, putovao je preko Turske, Njemačke, Belgije i Holandije i stigao u Maroko, prenio je Rojters.

Bonus video: