Arapska koalicija tvrdi da nije gađala iransku ambasadu u Jemenu

Iranske vlasti su ranije danas saopštile da će uložiti protest Savjetu bezbjednosti UN zbog saudijskog bombardovanja iranske ambasade u Jemenu
1 komentar(a)
Jemen, Foto: Reuters
Jemen, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.01.2016. 21:11h

Arapska koalicija koju predvodi Saudijska Arabija saopštila je večeras da nije gađala iransku ambasadu u Sani tokom vazdušnih napada u Jemenu.

"Koalicija nije izvela nijedan napad na iransku ambasadu i njenu okolinu", navodi se u saopštenju i dodaje da je poslije interne istrage utvrđeno da je zgrada ambasade netaknuta, ističući da je koalicija ranije pozvala sva diplomatska predstavništa u Jemenu da nikome ne pružaju utočište.

Iranske vlasti su ranije danas saopštile da će uložiti protest Savjetu bezbjednosti UN zbog saudijskog bombardovanja iranske ambasade u Jemenu.

"Tokom saudijskog vazdušnog napada na Sanu, jedna raketa je pala u blizini naše ambasade i nažalost jedan od naših stražara je ozbiljno povrijeđen... Uskoro ćemo o tom napadu obavijestiti Savjet bezbjednosti UN", rekao je zamjenik ministra spoljnih poslova Husein Amir Abdolahijan optužujući Saudijsku Arabiju da je namjerno bombardovala ambasadu u Jemenu.

Saudijska Arabija predvodi arapsku koaliciju koja od marta 2015. bombarduje položaje šiitskih pobunjenika u Jemenu koje podržava Iran.

Iran i Saudijska Arabija su prekinuli diplomatske odnose poslije pogubljenja šiitskog imama u Saudijskoj Arabiji i napada na saudijska diplomatska predstavništa u Iranu.

Bonus video: