Čikago: U policijskoj vatri slučajno ubijena žena

Porodica Džonsove, majke petoro djece, vjeruje da se ona slučajno našla na mjestu nesreće i da je bila samo posmatrač
245 pregleda 0 komentar(a)
Čikago, Foto: Shutterstock
Čikago, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.12.2015. 09:14h

Tokom intervencije u jednoj porodičnoj kući, policajac policijske uprave Čikaga je slučajno ubio 55-godišnju ženu, objavili su danas američki mediji.

Policajci su na lice mjesta stigli po pozivu jednog muškarca koji je rekao da mu je život u opasnosti i da njegov 19-godišnji sin lupa na vrata njegove sobe metalnom bejzbol palicom, prenijela je agencija AP.

Po dolasku na lice mjesta, policajci su zatekli "agresivnog pojedinca, usled čega je jedan policajac potegao oružje", saopštila je policijska uprava u Čikagu.

U pucnjavi su ubijeni Kintonio Legrijer (19) i Beti Džons (55), koja je, prema navodima svoje rodbine, živjela u stanu ispod Legrijera.

"Žena stara 55 godina je slučajno pogođena metkom i tragično je poginula", navodi se u saopštenju policije, koja je izrazila "najdublje saučešće porodici i prijateljima žrtve".

Porodica Džonsove, majke petoro djece, vjeruje da se ona slučajno našla na mjestu nesreće i da je bila samo posmatrač.

Legrijer je, prema navodima njegove majke, bio student mašinskog fakulteta Univerziteta Sjevernog Ilinoisa.

"Moj sin je imao budućnost, nije bio tek neka propalica sa ulice", rekla je ona, dodavši da je Kintoniov otac pozvao policiju jer mu je sin bio uznemiren.

"Očekivali smo da mu policija pomogne, odvede u bolnicu, ali oni su mu oduzeli život", navela je majka.

I Džonsova i Legrijer su Afroamerikanci, saopštila je kancelarija lokalnog patologa.

Policija nije otkrila koje je rase policajac koji je pucao, već je samo navela da je policajcima koji su učestvovali u incidentu određena mjera od 30 dana neizlaska na intervencije.

U Sjedinjenim Američkim Državama je posljednjih mjeseci bilo više slučajeva da su bijeli policajci ubili nenaoružane Afroamerikance, usljed čega je ojačao građanski pokret "I životi crnaca su važni", podsjeća AFP.

Bonus video: