Ruski avioni pogodili 204 mete u Siriji

Pogođeni su ciljevi ekstremista u provincijama Alepo, Idlib, Latakija, Hama i Homs, stoji u saopštenju ruskog ministarstva, koje je prenijela agencija RIA novosti
5 komentar(a)
Sirija, bombardovanje, Foto: Reuters
Sirija, bombardovanje, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2015. 15:59h

Ruski avioni u Siriji izveli su u protekla 24 sata 82 leta i pogodili 204 mete u Siriji, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Pogođeni su ciljevi ekstremista u provincijama Alepo, Idlib, Latakija, Hama i Homs, stoji u saopštenju ruskog ministarstva, koje je prenijela agencija RIA novosti.

SAD i njeni saveznici izveli su u utorak 26 vazdušnih udara na položaje ekstremističke grupe Islamska država u Iraku i Siriji, saopštile su koalicione snage.

U Iraku, u 22 napada blizu 10 različitih gradova, uništeno je nekoliko zgrada, skladišta oružja i drugih meta, dok su u četiri napada u Siriji pogođeni izvori nafte i druge mete, naveo je Rojters.

Ruske vazduhoplovne snage od 30. septembra bombarduju mete terorista u Siriji, dok su koalicione snage predvođene SAD u avgustu prošle godine počele kampanju vazdušnih udara na položaje džihadista u Iraku, a mesec dana kasnije proširile ih i na Siriju.

Bonus video: