Obama: Zastave SAD na pola koplja

"U ovom trenutku još ne znamo uzrok tog užasnog događaja. Ne znamo koji su bili njihovi motivi", rekao je američki predsjednik
53 pregleda 1 komentar(a)
SAD, zastave, Foto: Reuters
SAD, zastave, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2015. 18:11h

Američki predsjednik Barak Obama naložio je danas da do ponedjeljka zastave na državnim institucijama, ambasadama i vojnim bazama u SAD budu spuštene na pola koplja, zbog ubistva najmanje 14 ljudi u pucnjavi u Kaliforniji.

To naređenje je izdato "u čast žrtvama napada u San Bernardinu u Kaliforniji", navodi se u saopštenju, a prenijela je agencija AFP.

Napadači, Sajed Faruk (28) i njegova 27-godišnja supruga Tašfin Malik, otvorili su kasno sinoć vatru na goste zabave u centru za osobe sa invaliditetom u San Bernardinu, i tom prilikom ubili 14 i ranili 17 osoba.

Faruk je američki državljanin koji je radio u tom centru kao inspektor za zaštitu životne sredine, a Tašfin Malik, porijeklom iz Pakistana, upoznao je u Saudijskoj Arabiji. On je prisustvovao zabavi, ali ju je u jednom trenutku napustio zbog svađe, da bi se potom vratio sa svojom suprugom i izveo napad.

Obama je naveo da zasad nije poznat motiv tog napada, ali se ne može isključiti mogućnost da se radilo o terorističkom napadu.

"U ovom trenutku još ne znamo uzrok tog užasnog događaja. Ne znamo koji su bili njihovi motivi", rekao je američki predsjednik.

"Moguće je da je napad povezan sa terorizmom. Ali to još ne znamo. Takođe je moguće da je incident bio povezan sa osvetom kolegama na poslu", dodao je Obama.

Bonus video: