Konašenkov: Uništili smo skladište i rafineriju nafte, teroristi bacaju simbole ID

Konašenkov je objasnio da su uništeni i rezervoari nafte u pustinji u Al Mahimira, kao i postrojenja u provincijama Alep, Damask, Idlib, Latakija, Hama, Homs, Raka i Deir ez-Zor", te da su "teroristi pretrpjeli najteže gubitke u Raki i Alepu"
8 komentar(a)
Rusija, bombardovanje, Sirija, Foto: Reuters
Rusija, bombardovanje, Sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.11.2015. 10:36h

Ruske vazdušne snage izvele su za posljednja dva dana 141 udar na 472 mete terorista u Siriji u okviru kojih su uništile najveće skladište nafte i naftnu rafineriju u Raki, saopštio je portparol ruskog ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

On je naglasio da su džihadisti pretrpjeli velike gubitke i da mnogi dezertiraju.

Konašenkov je objasnio da su uništeni i rezervoari nafte u pustinji u Al Mahimira, kao i postrojenja u provincijama Alep, Damask, Idlib, Latakija, Hama, Homs, Raka i Deir ez-Zor", te da su "teroristi pretrpjeli najteže gubitke u Raki i Alepu".

Uništenje ovih postrojenja je od velikog značaja jer su oba bila glavni izvor finansiranja terorista, prenosi Tas.

"Za pet dana, uništeno je hiljadu tankera terorističke Islamske države koji su prevozili sirovu naftu", dodao je Konašenkov.

"Većina grupa je napustila svoje pozicije u tim oblastima, uprkos prijetnjama svojih komandanata i oni odbacuju odjeću Islamske države, simbole i ambleme nastojeći da se pomiješaju sa lokalnim stanovništvom"; rekao je Konašenkov.

Bonus video: