Ruska avijacija ubila tri komandanta Islamske države

„Među ciljevima su bili skladišta goriva, fabrika za proizvodnju eksplozivnih supstanci, komandni centar i sjedište Islamske države u gradu Idlib“, naglasio je Kartapolov
14 komentar(a)
Hezbolah bespilotna letjelica, Foto: AP
Hezbolah bespilotna letjelica, Foto: AP
Ažurirano: 19.11.2015. 17:28h

Teroristi Islamske države u Siriji priznali su da je ruska avijacija likvidirala njihova tri komandanta u provinciji Alep, izjavio je danas načelnik Glavne operativne uprave ruskog Generalštaba Andrej Kartapolov.

"Militanti su priznali likvidacije komandanata Abu Nurlbagasija, Muhameda ben Hajrata i El Okaba, koji su bili aktivni u rejonu Alepa, tokom raketnih udara i bombardovanja ruske avijacije“, rekao je Kartapolov na konferenciji za novinare, prenio je Sputnjik.

Ruska avijacija je izvela tri intenzivna udara na pozicije terorističkih grupa u Siriji, saopštio je Kartapolov.

„Danas u 07.00 sati po srednjeevropskom vremenu Vojno-vazdušne snage Rusije izvele su tri intenzivna avijaciona napada na nezakonite oružane formacije na teritoriji Sirije“, izjavio je ruski general.

Prema njegovim riječima, od 07.00 do 7.20 sa teritorije Rusije strateški nosači raketa Tu-95MS lansirali su 12 krstarećih raketa na objekte terorističke organizacije Islamske države u provincijama Alep i Idlib.

„Među ciljevima su bili skladišta goriva, fabrika za proizvodnju eksplozivnih supstanci, komandni centar i sjedište Islamske države u gradu Idlib“, naglasio je Kartapolov.

Bonus video: