"NAJVAŽNIJE JE DA STUPIMO U KONTAKT"

Lavrov: Spremni smo da iz vazduha podržimo sirijsku opoziciju

Njegova izjava uslijedila je poslije objave o sporazumu između Rusije i Jordana o "koordinisanju njihovog djelovanja, uključujući i dejstva vazdušnih snaga u Siriji"
2 komentar(a)
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.10.2015. 11:39h

Ruske vazdušne snage spremne su da daju vazdušnu podršku Sirijskoj slobodnoj vojsci, sirijskoj opoziciji koju podržava Zapad, u njenoj borbi protiv ekstremista Islamske države, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Spremni smo iz vazduha da podržimo i patriotsku opoziciju, uključujući i takozvanu Sirijsku slobodnu vojsku, " rekao je Lavrov u intervjuu za televiziju "Rusija jedan".

On je rekao da je najvažnije za Rusiju da stupi u kontakt sa osobama koje "mogu sa punim autoritetom da ih predstavljaju i da predstavljaju oružane grupe koje se bore protiv terorizma".

Njegova izjava uslijedila je poslije jučeračnje objave o sporazumu između Rusije i Jordana o "koordinisanju njihovog djelovanja, uključujući i dejstva vazdušnih snaga u Siriji".

Jordan dio međunarodne koalicije predvođene SAD-om koja sprovod vazdušne udare na Islamsku državu.

Lavrov i njegov američki kolega Džon Keri složili su se juče na sastanku u Beču da izvide nove mogućnosti postizanja političkog sporazuma u sukobu u Siriji.

Preporučujemo za Vas