Asad kod Putina: Došao da se zahvali za napade

"Snage sirijske vlade su, uz našu podršku iz vazduha, prešle sa odbrane na napad i oslobodile dio svoje teritorije koja je bila pod kontrolom džihadista", rekao je Šojgu
7 komentar(a)
Bašar Al Asad, Foto: Reuters
Bašar Al Asad, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.10.2015. 10:26h

Predsjednik Bašar al Asad sinoć je stigao u iznenadnu posjetu Moskvi kako bi zahvalio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na vazdušnim udarima na položaje Islamske države u Siriji.

Kako se vjeruje, to je prva Asadova posjeta inostranstvu od izbijanja sukoba u zemlji 2011. a uslijedila je tri nedjelje nakon što je Rusija počela kampanju vazdušnih napada na islamske ekstremiste u Siriji 30. septembra.

“Prije svega želim da izrazim ogromnu zahvalnost cijelom rukovodstvu Ruske Federacije za pomoć koju pružate Siriji”, rekao je Asad Putinu, saopšteno je iz Kremlja.

“Da nije vašnih akcija i odluka, terorizam, koji se širi regionom, zahvatio bi daleko veću teritoriju”

Putin je pohvalio sirijski narod zbog otpora ekstremistima.

Rusija će nastaviti da pruža vojnu podršku sirijskoj vladi u njenoj borbi protiv Islamske države, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

"Snage sirijske vlade su, uz našu podršku iz vazduha, prešle sa odbrane na napad i oslobodile dio svoje teritorije koja je bila pod kontrolom džihadista", rekao je Šojgu, a prenijela agencija Interfaks.

"Planiramo da nastavimo sa pružanjem podrške legitimnim vlastima u Siriji i da stvorimo preduslove za razrješenje tog konflikta".

Bonus video: