SAD: Mladić pretučen na smrt u crkvi da bi priznao grijehe

Njihovi roditelji Brus i Debora Leonard optuženi su za ubistvo bez predumišlja u slučaju Lukasa, a četiri osobe su optužene za napad na Kristofera, među kojima je i njihova sestra Sara Ferguso
106 pregleda 2 komentar(a)
Krst, Foto: Shutterstock
Krst, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.10.2015. 09:10h

Jedan tinejdžer je preminuo, a njegov brat je zadobio teške povrede kada su ih roditelji, sestra i još nekoliko ljudi pretukli u pokušaju da ih nagovore da se ispovijede u crkvi u gradu Nju Hartford, u američkoj državi Njujork.

Policija je kasno sinoć saopštila da se duhovno "savjetovanje" u crkvi "Word of Life" u nedjelju veče pretvorilo u višesatni napad na 19-godišnjeg Lukasa Leonarda i njegovog dvije godine mlađeg brata Kristofera. Braća su od udaraca pesnicama i šutiranja zadobila teške povrede abdomena, genitalija, leđa i bedara.

Rođaci su Lukasa u ponedjeljak ujutro odveli u bolnicu, gdje je preminuo. Policija je zatim otišla u crkvu i tamo našla Kristofera u teškom stanju i odvela ga u bolnicu.

"Braća su bila fizički kažnjavana tokom nekoliko sati, u nadi da će priznati ranije grijehe i tražiti oproštaj", izjavio je šef policije Majkl Insera, dodajući da se ne zna koji su to navodni grijesi u pitanju.

Njihovi roditelji Brus i Debora Leonard optuženi su za ubistvo bez predumišlja u slučaju Lukasa, a četiri osobe su optužene za napad na Kristofera, među kojima je i njihova sestra Sara Ferguson. Svi optuženi su se izjasnili da nisu krivi.

U crkvi, koja je smještena u bivšoj osnovnoj školi, živi nekoliko članova te crkvene zajednice. Mnogi građani Nju Hartforda koji žive u blizini sumnjaju da je u pitanju kult, ali policija nema nikakvih naznaka koji upućuju na to.

Bonus video: