Njujork: Policija ispalila 84 hica u potjeri, promašila 83 puta

Četiri pripadnika policije su ispalila 52 puta puta na Herisa, ali ni jedan metak nije pogodio metu. Heris je sa druge strane opalio 11 puta, i uspio je da pogodi šoveršajbnu na policijskom vozilu
5 komentar(a)
Njujork policija, Foto: Commons.wikimedia.org
Njujork policija, Foto: Commons.wikimedia.org
Ažurirano: 08.09.2015. 10:09h

Potjera za prestupnikom, osumnjičenim za pokušaj ubistva, u Njujorku, pretvorila se u pravi "vatreni obračun".

Njujorška policija je u potjeri ispalila čak 84 metka, od čega je 83 puta promašila, prenosi RT.

Džejrol Heris (27), pokušao je rano ujutru da opljačka jedan automobil u Bušviku (Bruklin). Međutim njegov pokušaj je osujetio Lion Fejson, vlasnik automobila, koji je prilikom susreta sa prestupnikom zadobio povredu ruke, poslije jednog pucnja.

Fejson je ipak ostao pribran i krenu je u potjeru za Herisom, kada je naišao na policijsku patrolu. Poslije opisa osumnjičenog, policija je dobila dojavu da se Heris nalazi osam blokova dalje.

Nakon što su ga opkolili, Heris je iskoristio jedan automobil kao zaklon, nakon čega je uslijedila međusobna razmjena vatre.

Četiri pripadnika policije su ispalila 52 puta puta na Herisa, ali ni jedan metak nije pogodio metu. Heris je sa druge strane opalio 11 puta, i uspio je da pogodi šoferšajbnu na policijskom vozilu.

Nakon ovoga pojačanje od jedne dodatne patrole policije opalilo je još 32 metka, od kojih je samo jedan zakačio Herisa u predjelu noge.

"Nisam mogao da vjerujem šta se dešava. Meci su samo dolazili, pucnjava je odjekivala ulicom", izjavio je jedan od očevidaca.

Heris se ubrzo predao, a njemu se stavlja na teret pokušaj ubistva, oružana pljačka, i nema prava na kauciju. On je od ranije poznat policiji, pošto je 12 puta privođen zbog pokušaja pljački.

Njujorška policija je pohvalila svoje pripadnike koji su učestvovali u privođenju Herisa.

Bonus video: