PRUŽAJU LOGISTIČKU PODRŠKU

Putin: Tačno je, pomažemo sirijskoj vojsci

Ruski predsjednik rekao je i kako su rasprave o direktnoj vojnoj intervenciji u Siriji za sada preuranjene, ali nije isključio tu mogućnost u budućnosti
10 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2015. 14:05h

Rusija sprovodi ozbiljan trening i pruža logističku podršku sirijskoj vojsci, kaže ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je po prvi put javno potvrdioi nformacije o ruskoj umješanosti u rat u Siriji.

Ruski predsjednik rekao je i kako su rasprave o direktnoj vojnoj intervenciji u Siriji za sada preuranjene, ali nije isključio tu mogućnost u budućnosti.

"Siriji već uvelike pomažemo opremanjem i treniranjem njihovih vojnika našim oružjem", rekao je Putin na ekonomskom foruma u Vladivostoku, a prenosi agencija RIA Novosti.

Putin je rekao da Rusija želi da stvoriti neku vrstu međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma i ekstremizma.

"Trenutno su u toku konsultacije sa našim američkim partnerima. Lično sam razgovarao s Obamom o tome", rekao je Putin.

Rusija je već nekoliko puta do sada uložila veto u Savjetu bezbjednosti UN-a kako bi iskazala podrška Bašaru al Asadu tokom četiri i po godine dugog rata koji je odnio najmanje 250.000 života.

Prošle nedjelje sirijska državna televizija objavila je fotografije koja pokazuju rusko oklopno vozilo u borbi, a na snimku su se navodno čuli vojnici kako se dovikuju na ruskom.

Izraelski "Yedioth Ahronoth" citirao je zapadne diplomatske izvore koji su naveli kako će Rusija uskoro poslati u Siriju vojnike koji bi se iz tamošnje baze u Tartusu borile protiv Islamske države.